Workshops & dialoogtafels

Voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties bieden we tijdens het Voorelkaar Festival zes inspirerende workshops & dialoogtafels. Deze staan hieronder beschreven. Bij binnenkomst maken deelnemers aan het festival de keuze aan welke workshops en/of dialoogtafels zij willen deelnemen.

Maak van je gesprek een bijzonder moment – Josine Gouwens, Buro Talente

Wil jij leren hoe je van een gesprek een bijzonder moment maakt? Kom naar deze workshop. We verkennen hoe je, door je gesprekken net iets anders te voeren, vaker echt contact kunt maken en zo een bijzonder moment voor jezelf en de ander creëert. Dit doen we met behulp van het werk van Chip Heath & Dan Heath.

Josine Gouwens is gepromoveerd econoom met ruim 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Al van kind af aan wil ze graag dingen leren, uitproberen en doorgronden. “Jezelf ontwikkelen is belangrijk, nadenken over het werk dat je doet, je aanpak, verlangens en toegevoegde waarde.”

 

De kracht van echt contact – Annet de Boer, I-Love-Me

Echt contact maakt ons gelukkig. Contact kan een leuk praatje zijn, maar soms zijn woorden niet nodig. In deze workshop gaan we oefeningen doen met stilte en het maken van (oog)contact en zo verbinding maken met onszelf en elkaar. Doe mee en voel het effect en de warmte die dit geeft.

Annet richtte in 2010 I LOVE ME op en werkt sindsdien als trainer in het bedrijfsleven met theater als middel. Daarnaast gaf zij de Zelfvertrouwenbooster in Amersfoort en Utrecht. Ze zet vele groepen in beweging, laat hen leren over zichzelf en elkaar, en leert hen durven!

 

 

Kort en aansprekend schrijven, Annemies Gort, Tekstbureau Gort

Een e-mail versturen, een facebook bericht schrijven, een vacaturetekst maken: wil jij weten hoe je een heldere tekst schrijft? Doe mee aan deze workshop. Je leert een schrijftechniek waardoor jouw tekst kort en aansprekend wordt. Iedereen kan dit leren!

Annemies Gort heeft brede ervaring als zelfstandig tekstschrijver en teksttrainer. Haar tekststijl is kort, aansprekend en prikkelend. Haar trainingsstijl is (volgens cursisten) praktisch, no-nonsense en nuttig.

 

 

 

Jongeren en vrijwilligerswerk: een gelukkige combi? – Eelke Dekens en Maries van der Hek, Tijd voor Actie

Deze workshop is speciaal voor vrijwilligersorganisaties.

Wat zeggen jongeren over vrijwilligerswerk? Kun je ze hiervoor warm maken? Hoe bereik en betrek je jongeren bij jouw organisatie? Tijdens deze workshop gaan we in op deze vragen. Met voorbeelden en ervaringen uit de praktijk leer je hoe je jongeren kan betrekken bij jouw organisatie.

Inspiratienetwerk TijdVoorActie heeft als missie dat jongeren zich in gaan zetten voor de mensen in hun omgeving die geen of weinig netwerk hebben. TijdVoorActie coacht, ondersteunt en activeert jongeren om in hun eigen woonplaats een jongeren vrijwilligersnetwerk op te zetten. Er zijn al ruim 20 netwerken in het land actief. Deze sociale initiatieven werken samen met bestaande maatschappelijke organisaties, lokale overheid, scholen en bedrijven om zo samen de samenleving een stukje mooier te maken.

Train je creatieve brein – Anna Maria Giannattasio, Puur Events

Een creatief denkpatroon is ontzettend belangrijk in onze dagelijkse bezigheden. Creatieve breinen komen uiteindelijk verder, kijk maar naar Walt Disney, Bill Gates of Thomas Edison. Allemaal dachten zij verder dan het bestaande. In deze workshop ervaar je hoe je je creatieve rechter hersenhelft kunt stimuleren. Je leert de ‘luchtige’ manier van denken. Oftewel, het onmogelijke voor mogelijk aanzien. Laat je verrassen door wat je hier allemaal mee tot stand kan brengen.

Anna Maria Giannatassio leeft voor elk event. Non stop. Ze betoverde jaren als eventorganiser ettelijke duizenden evenementen en gasten. Ze startte het Nationaal Gidsen Bureau en is nu de Creatief Directeur van Puur Events. Ze bedacht en realiseerde de grootste events en kleine pareltjes. Verantwoordelijk en bezeten van kwaliteit en service.

 

Brainstorm voor al je vragen –  Erik Ronsdorf en Ingrid Bartelsman, Sesam Academie

Deze workshop is speciaal voor vrijwilligersorganisaties.

Met welke vraag of idee rondom vrijwilligers loop jij rond voor jouw organisatie? Kom naar de brainstorm en vind met behulp van de speed-intervisie-methode een antwoord op al jouw vragen!

SESAM academie adviseert en ondersteunt maatschappelijke organisaties waar vrijwilligers actief zijn. SESAM adviseurs zijn zelf ook vrijwilligers. Zij zijn experts op het gebied van bestuurlijke- en organisatorische vraagstukken.

 

Dialoogtafels Helpen maakt Happy – begeleid door medewerkers en vrijwilligers van diverse vrijwilligersorganisaties in Amstelveen en Aalsmeer

Wat doe jij voor een ander? En wat brengt dit jou? Wanneer maakte een klein gebaar van iemand een groot verschil in jouw leven? Tijdens de dialoogtafels gaan we aan de hand van de methode Nederland in Dialoog met elkaar in gesprek over wat helpen voor jou betekent. Deze simpele methodiek zorgt voor een bruisend, persoonlijk gesprek waarin je snel je tafelgenoten werkelijk leert kennen.